Mangojuustokakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mangojuustokakku

Mangojuustokakku
Paloja
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Mangojuustokakku on monen mielestä se paras juustokakku. Hedelmäisen raikas herkku on helppo leipoa valmiista mangososeesta. Kakussa yhdistyy samettinen tuorejuusto, täyteläisen raikas turkkilainen jogurtti ja makea tumman kaakaoinen keksipohja. Koristeeksi sopii vaikka tuore minttu ja vadelmat.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

250 g
tummia täytekeksejä (esim. Fazer Domino tai Rainbow Vanilla täytekeksi)
50 g
voita tai margariinia

TÄYTE

2 dl
(1 tlk) vispikermaa
200 g
(1 rs) tuorejuustoa
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1 dl
sokeria
1 1/2 tl
vaniljasokeria
2 1/2 dl
(1/2 tlk) mangososetta
6 kpl
liivatelehteä
2 rkl
limenmehua

KIILLE

2 1/2 dl
(1/2 tlk) mangososetta
2 kpl
liivatelehteä
1 rkl
vettä

Vinkki: Testaa pohjaan mintunmakuisia suklaatäytekeksejä. Saat kiilteeseen lisää raikkautta vaihtamalla veden limenmehuun.

Näin teet

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Hienonna keksit täytteineen kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

250 g
tummia täytekeksejä (esim. Fazer Domino tai Rainbow Vanilla täytekeksi)
50 g
voita tai margariinia
3

Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.

6 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 tlk) vispikermaa
4

Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri hyvin sekaisin. Lisää lopuksi mangosose joukkoon.

200 g
(1 rs) tuorejuustoa
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1 dl
sokeria
1 1/2 tl
vaniljasokeria
2 1/2 dl
(1/2 tlk) mangososetta
5

Kuumenna limenmehu kiehuvaksi pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatelehdistä vesi ja liota kuumaan mehuun. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan ja hyvin esimerkiksi nuolijalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

2 rkl
limenmehua
6

Pane kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kaada kiilteen mangosose kulhoon. Kuumenna kiilteen vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liota kuumaan veteen. Kaada liivateseos mangososeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan ja hyvin sekoittaen. Levitä kiille kakun pinnalle. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 1,5 tuntia.

2 1/2 dl
(1/2 tlk) mangososetta
2 kpl
liivatelehteä
1 rkl
vettä
7

Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 19.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja28 g339 g
Proteiinia7 g83 g
Rasvaa21 g251 g
Kuituja1 g12 g
Energiaa kj1387 16641
Energiaa kcal331 3975

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja28 g339 g
Proteiinia7 g83 g
Rasvaa21 g251 g
Kuituja1 g12 g
Energiaa kj1387 16641
Energiaa kcal331 3975
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.