Mangojuustokakku

arvosana4/5

(13)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Hedelmäinen mangojuustokakku on monen mielestä se paras juustokakku. Kakussa yhdistyvät raikas mango, samettinen tuorejuusto ja herkullinen tumma keksipohja.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 gtummia täytekeksejä
50 gvoita tai margariinia

Täyte

2 dl(1 tlk) vispikermaa
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
3 dlturkkilaista jogurttia
1 dlsokeria
1 1/2 tlvaniljasokeria
2 1/2 dl(1/2 tlk) mangososetta
6 kplliivatelehteä
2 rkllimenmehua

Kiille

2 1/2 dl(1/2 tlk) mangososetta
2 kplliivatelehteä
1 rklvettä

Valmistus

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

  2. 2

    Hienonna keksit täytteineen kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    250 gtummia täytekeksejä
    50 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.

    MääräAinesosa
    6 kplliivatelehteä
    2 dl(1 tlk) vispikermaa
  4. 4

    Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri hyvin sekaisin. Lisää lopuksi mangosose joukkoon.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    3 dlturkkilaista jogurttia
    1 dlsokeria
    1 1/2 tlvaniljasokeria
    2 1/2 dl(1/2 tlk) mangososetta
  5. 5

    Kuumenna limenmehu kiehuvaksi pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatelehdistä vesi ja liota kuumaan mehuun. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 rkllimenmehua
  6. 6

    Pane kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kaada kiilteen mangosose kulhoon. Kuumenna kiilteen vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kuumaan veteen. Kaada liivateseos mangososeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä kiille kakun pinnalle. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 1,5 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1/2 tlk) mangososetta
    2 kplliivatelehteä
    1 rklvettä
  7. 7

    Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi.

Vinkki: Testaa pohjaan mintunmakuisia suklaatäytekeksejä. Kiilteeseen saat lisää raikkautta vaihtamalla veden limenmehuun.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä