Mangojuustokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hedelmäinen mangojuustokakku on monen mielestä se paras juustokakku. Kakussa yhdistyvät raikas mango, samettinen tuorejuusto ja herkullinen tumma keksipohja.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | tummia täytekeksejä |
| 50 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 2 dl | (1 tlk) vispikermaa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 1/2 tl | vaniljasokeria |
| 2 1/2 dl | (1/2 tlk) mangososetta |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 2 rkl | limenmehua |
| Kiille | |
| 2 1/2 dl | (1/2 tlk) mangososetta |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 1 rkl | vettä |
- 1.
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2.
Hienonna keksit täytteineen kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
- 4.
Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri hyvin sekaisin. Lisää lopuksi mangosose joukkoon.
- 5.
Kuumenna limenmehu kiehuvaksi pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatelehdistä vesi ja liota kuumaan mehuun. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
- 6.
Pane kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kaada kiilteen mangosose kulhoon. Kuumenna kiilteen vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kuumaan veteen. Kaada liivateseos mangososeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä kiille kakun pinnalle. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 1,5 tuntia.
- 7.
Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi.
Mangojuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Hedelmäinen mangojuustokakku on monen mielestä se paras juustokakku. Kakussa yhdistyvät raikas mango, samettinen tuorejuusto ja herkullinen tumma keksipohja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | tummia täytekeksejä |
| 50 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 2 dl | (1 tlk) vispikermaa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 1/2 tl | vaniljasokeria |
| 2 1/2 dl | (1/2 tlk) mangososetta |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 2 rkl | limenmehua |
Kiille | |
| 2 1/2 dl | (1/2 tlk) mangososetta |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 1 rkl | vettä |
Valmistus
- 1
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2
Hienonna keksit täytteineen kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 250 g tummia täytekeksejä 50 g voita tai margariinia - 3
Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
Määrä Ainesosa 6 kpl liivatelehteä 2 dl (1 tlk) vispikermaa - 4
Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri hyvin sekaisin. Lisää lopuksi mangosose joukkoon.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 3 dl turkkilaista jogurttia 1 dl sokeria 1 1/2 tl vaniljasokeria 2 1/2 dl (1/2 tlk) mangososetta - 5
Kuumenna limenmehu kiehuvaksi pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatelehdistä vesi ja liota kuumaan mehuun. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 rkl limenmehua - 6
Pane kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kaada kiilteen mangosose kulhoon. Kuumenna kiilteen vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kuumaan veteen. Kaada liivateseos mangososeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä kiille kakun pinnalle. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 1,5 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl (1/2 tlk) mangososetta 2 kpl liivatelehteä 1 rkl vettä - 7
Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi.
Vinkki: Testaa pohjaan mintunmakuisia suklaatäytekeksejä. Kiilteeseen saat lisää raikkautta vaihtamalla veden limenmehuun.
Ravintosisältö
331
Energiaa kcal
1387
Energiaa kj
20,9 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
21,6 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
331
Energiaa kcal
1387
Energiaa kj
20,9 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
21,6 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























