Mangojuustokakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mangojuustokakku

Mangojuustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Mangojuustokakku on monen mielestä se paras juustokakku. Hedelmäisen raikas herkku on helppo leipoa valmiista mangososeesta. Kakussa yhdistyy samettinen tuorejuusto, täyteläisen raikas turkkilainen jogurtti ja makea tumman kaakaoinen keksipohja. Koristeeksi sopii vaikka tuore minttu ja vadelmat.

Ainekset

pohja

250 g
tummia täytekeksejä (esim. Fazer Domino tai Rainbow Vanilla täytekeksi)
50 g
voita tai margariinia

täyte

2 dl
(1 tlk) vispikermaa
200 g
(1 rs) tuorejuustoa
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1 dl
sokeria
1 1/2 tl
vaniljasokeria
2 1/2 dl
(1/2 tlk) mangososetta
6 kpl
liivatelehteä
2 rkl
limenmehua

kiille

2 1/2 dl
(1/2 tlk) mangososetta
2 kpl
liivatelehteä
1 rkl
vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Hienonna keksit täytteineen kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

250 g
tummia täytekeksejä (esim. Fazer Domino tai Rainbow Vanilla täytekeksi)
50 g
voita tai margariinia
3

Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.

6 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 tlk) vispikermaa
4

Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri hyvin sekaisin. Lisää lopuksi mangosose joukkoon.

200 g
(1 rs) tuorejuustoa
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1 dl
sokeria
1 1/2 tl
vaniljasokeria
2 1/2 dl
(1/2 tlk) mangososetta
5

Kuumenna limenmehu kiehuvaksi pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatelehdistä vesi ja liota kuumaan mehuun. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan ja hyvin esimerkiksi nuolijalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

2 rkl
limenmehua
6

Pane kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kaada kiilteen mangosose kulhoon. Kuumenna kiilteen vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liota kuumaan veteen. Kaada liivateseos mangososeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan ja hyvin sekoittaen. Levitä kiille kakun pinnalle. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 1,5 tuntia.

2 1/2 dl
(1/2 tlk) mangososetta
2 kpl
liivatelehteä
1 rkl
vettä
7

Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi.

Vinkki: Testaa pohjaan mintunmakuisia suklaatäytekeksejä. Saat kiilteeseen lisää raikkautta vaihtamalla veden limenmehuun.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1387

331

20,9 g

13,5 g

28,3 g

21,6 g

1,0 g

6,9 g

0,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli