Täydellinen taatelikakku
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Taatelikakku nousee uudelle tasolle, kun siitä tehdään täytekakku. Kakun täytteenä on raikasta puolukkahilloketta ja samettista kinuskivaahtoa.
| Kakkupohja | |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) kivettömiä taateleita |
| 2 1/2 dl | vahvaa kahvijuomaa |
| 150 g | voita |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Kinuskivaahto | |
| 85 g | (1 pkt) luomusuklaata karamelli ja merisuola |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 dl | (1 prk) kinuskikastiketta |
| Puolukkahilloke | |
| 1 1/2 dl | puolukoita (pakaste) |
| 1 dl | sokeria |
| Lisäksi | |
| pursotinpussi | |
| tylla | |
| puolukoita | |
| (hopeahelmiä) | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2.
Leikkaa taatelit muutamaan osaan. Keitä taateleita ja kahvia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta tarvittaessa tasaiseksi. Kuutioi rasva ja sekoita taatelisoseeseen. Kun rasva on sulanut, lisää sokeri ja sekoita. Lisää munat ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
- 3.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 60–70 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä, kääri tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa.
- 4.
Tee puolukkahilloke. Keitä puolukoita ja sokeria miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Hyydytä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- 5.
Tee vaahto. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja kinuski jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa vaahtoon.
- 6.
Kokoa kakku. Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta pohjalevy leikkauspinta ylöspäin tarjoiluastialle. Levitä noin ½ desiä vaahdosta levylle ja lusikoi pinnalle puolet hillokkeesta. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle ja täytä kuten edellä. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin.
- 7.
Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Lusikoi loppu vaahto tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kakun reunoille. Koristele marjoilla ja halutessasi hopeahelmillä.
Täydellinen taatelikakku
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Taatelikakku nousee uudelle tasolle, kun siitä tehdään täytekakku. Kakun täytteenä on raikasta puolukkahilloketta ja samettista kinuskivaahtoa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja | |
| 250 g | (1 pkt) kivettömiä taateleita |
| 2 1/2 dl | vahvaa kahvijuomaa |
| 150 g | voita |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
Kinuskivaahto | |
| 85 g | (1 pkt) luomusuklaata karamelli ja merisuola |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 dl | (1 prk) kinuskikastiketta |
Puolukkahilloke | |
| 1 1/2 dl | puolukoita (pakaste) |
| 1 dl | sokeria |
Lisäksi | |
| pursotinpussi | |
| tylla | |
| puolukoita | |
| (hopeahelmiä) | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
- 2
Leikkaa taatelit muutamaan osaan. Keitä taateleita ja kahvia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta tarvittaessa tasaiseksi. Kuutioi rasva ja sekoita taatelisoseeseen. Kun rasva on sulanut, lisää sokeri ja sekoita. Lisää munat ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) kivettömiä taateleita 2 1/2 dl vahvaa kahvijuomaa 150 g voita 1 1/2 dl fariinisokeria 2 kpl kananmunaa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 1/2 tl leivinjauhetta - 3
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 60–70 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä, kääri tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa.
- 4
Tee puolukkahilloke. Keitä puolukoita ja sokeria miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Hyydytä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl puolukoita (pakaste) 1 dl sokeria - 5
Tee vaahto. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja kinuski jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa vaahtoon.
Määrä Ainesosa 85 g (1 pkt) luomusuklaata karamelli ja merisuola 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 2 dl (1 prk) vispikermaa 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta - 6
Kokoa kakku. Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta pohjalevy leikkauspinta ylöspäin tarjoiluastialle. Levitä noin ½ desiä vaahdosta levylle ja lusikoi pinnalle puolet hillokkeesta. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle ja täytä kuten edellä. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin.
- 7
Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Lusikoi loppu vaahto tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kakun reunoille. Koristele marjoilla ja halutessasi hopeahelmillä.
Määrä Ainesosa pursotinpussi tylla puolukoita (hopeahelmiä)
Vinkki: Voit valmistaa kakkupohjan ja puolukkahillokkeen jo edellisenä päivänä.
Ravintosisältö
462
Energiaa kcal
1933
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
18,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,7 g
Hiilihydraatteja
31,3 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
462
Energiaa kcal
1933
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
18,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,7 g
Hiilihydraatteja
31,3 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta, pursotinpussi, tylla, puolukoita, (hopeahelmiä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























