Täydellinen taatelikakku

arvosana5/5

(8)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Taatelikakku nousee uudelle tasolle, kun siitä tehdään täytekakku. Kakun täytteenä on raikasta puolukkahilloketta ja samettista kinuskivaahtoa.

Ainekset

MääräAinesosa

Kakkupohja

250 g(1 pkt) kivettömiä taateleita
2 1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
150 gvoita
1 1/2 dlfariinisokeria
2 kplkananmunaa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta

Kinuskivaahto

85 g(1 pkt) luomusuklaata karamelli ja merisuola
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl(1 prk) vispikermaa
2 dl(1 prk) kinuskikastiketta

Puolukkahilloke

1 1/2 dlpuolukoita (pakaste)
1 dlsokeria

Lisäksi

pursotinpussi
tylla
puolukoita
(hopeahelmiä)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

  2. 2

    Leikkaa taatelit muutamaan osaan. Keitä taateleita ja kahvia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta tarvittaessa tasaiseksi. Kuutioi rasva ja sekoita taatelisoseeseen. Kun rasva on sulanut, lisää sokeri ja sekoita. Lisää munat ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) kivettömiä taateleita
    2 1/2 dlvahvaa kahvijuomaa
    150 gvoita
    1 1/2 dlfariinisokeria
    2 kplkananmunaa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 1/2 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 60–70 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä, kääri tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa.

  4. 4

    Tee puolukkahilloke. Keitä puolukoita ja sokeria miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Hyydytä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpuolukoita (pakaste)
    1 dlsokeria
  5. 5

    Tee vaahto. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja kinuski jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa vaahtoon.

    MääräAinesosa
    85 g(1 pkt) luomusuklaata karamelli ja merisuola
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    2 dl(1 prk) kinuskikastiketta
  6. 6

    Kokoa kakku. Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta pohjalevy leikkauspinta ylöspäin tarjoiluastialle. Levitä noin ½ desiä vaahdosta levylle ja lusikoi pinnalle puolet hillokkeesta. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle ja täytä kuten edellä. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin.

  7. 7

    Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Lusikoi loppu vaahto tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kakun reunoille. Koristele marjoilla ja halutessasi hopeahelmillä.

    MääräAinesosa
    pursotinpussi
    tylla
    puolukoita
    (hopeahelmiä)

Vinkki: Voit valmistaa kakkupohjan ja puolukkahillokkeen jo edellisenä päivänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta, pursotinpussi, tylla, puolukoita, (hopeahelmiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.11.2025
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä