Sulata ja jäähdytä voi.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa jäähtynyt rasva, kerma ja munat. Lisää seos jauhoseokseen. Lisää appelsiinikuoripalat ja sekoita tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty.
Levitä muffinivuoat muffinipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Jäähdytä muffinit.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita rahka vaahtoon. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää se rahkavaahtoon. Levitä vaahto muffinien pinnalle. Koristele suklaamunilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
371
1553
20,0 g
11,8 g
39,3 g
25,3 g
1,3 g
7,7 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
muffinssivuoka 12 muffinille,
12 paperista muffinivuokaa,
pieniä suklaa- tai pääsiäismunia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli