Pese persimonit. Huuhtele ja kuori klementiinit, päärynät ja omena. Paloittele hedelmät isoon kulhoon. Huuhtele granaattiomena ja hiero sitä pöytää vasten. Halkaise se ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita salaatti.
Laita kinuski ja muutamaan osaan pilkottu rosmariini pieneen kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Poista rosmariini ja lisää ripaus suolaa. Anna jäähtyä hetki.
Jaa salaatti tarjoiluastioihin. Lisää jäätelö ja tarjoa heti lämpimän kinuskikastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
99
413
0,3 g
—
20,0 g
19,5 g
4,3 g
1,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 ml (1 prk) kinuskikastiketta,
1 kpl iso rosmariininoksa,
vaniljajäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli