Pashakääretorttu
Ainekset
Valmistus
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle paperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää rahka. Ota rahkaseosta koristelua varten noin 1 dl eri astiaan ja laita se jääkaappiin odottamaan. Rouhi pähkinät ja säästä niistä osa koristeluun. Sekoita loput pähkinät ja rusinat rahkaseokseen.
Levitä rahkaseos torttulevylle. Valuta ja viipaloi persikat. Säästä viipaleita koristeluun. Levitä loput persikkaviipaleet torttulevyn pitkälle reunalle ja kääri levy rullalle pitkältä sivulta aloittaen.
Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunti. Levitä sitten loppu rahkaseos pinnalle. Koristele persikkaviipaleilla ja rouhituilla pähkinöillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
286
1199
12,7 g
6,4 g
35,1 g
26,0 g
1,2 g
6,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli