Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi niin, että viillot eivät mene perunan läpi asti vaan se pysyy koossa. Voit laittaa perunan pöydälle ja sen molemmille puolille esimerkiksi yhtä paksut leikkuulaudat tai syömäpuikot. Pidä perunasta kiinni ja leikkaa viillot reunoihin asti.
Laita perunat uunivuokaan viillot ylöspäin. Voitele ne voisulalla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Voitele perunat uudelleen voisulalla ja ripottele päälle juustoraasteet, suola ja korppujauhot. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Vinkki: Hasselbackan perunoista saa helposti juhlavan joulupöytään sopivan lisukkeen tai alkupalan. Jäähdytä perunat ja lusikoi niiden päälle nokare smetanaa ja mätiä tai valmista mätidippiä. Koristele tuoreella tillillä ja mustapippurilla.
Vinkki: Aseta kaksi puista kauhanvartta tai grillitikkua perunan molemmille puolille. Leikkaa peruna ohuiksi viipaleiksi painamalla veitsi tikkuihin asti. Näin perunat jäävät pohjastaan ehjiksi.
Kuva: Sari Airola
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
205
856
10,5 g
1,8 g
21,5 g
0,7 g
1,3 g
4,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli