Mätidippi

arvosana4/5

(7)arviota
4 Annosta

15 min

Oletko kokeillut hittiherkku mätidippiä? Sitruksiseen mätikastikkeeseen dippaillaan usein sipsejä, mutta kirjolohen mädistä tehty dippi sopii myös kalan ja perunoiden kastikkeeksi, sekä ruisnappien tai blinien kanssa!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpunasipuli (pieni)
1 kpllime
200 g(1 prk) ranskankermaa
100 gkirjolohen mätiä
2 rkltilliä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori sipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli (pieni)
  2. 2

    Pese lime, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste ranskankermaan. Lisää sipuli seokseen. Kääntele mäti joukkoon. Hienonna tilli, ja lisää se mausteiden kanssa mätidippiin.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    200 g(1 prk) ranskankermaa
    100 gkirjolohen mätiä
    2 rkltilliä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Tarjoa mätidippi esimerkiksi perunalastujen kanssa.

Vinkki: Korvaa ranskankerma smetanalla tai sekoita joukkoon turkkilaista jogurttia, tuorejuustoa tai kermaviiliä. Voit käyttää punasipulin sijaan myös kevätsipulia ja tillin tilalla hienonnettua ruohosipulia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.11.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä