Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mätidippi

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Oletko kokeillut hittiherkku mätidippiä? Tähän sitruksiseen mätikastikkeeseen dippaillaan usein sipsejä, mutta kirjolohen mädistä tehty dippi maistuu mainiolta myös kalan tai perunoiden kastikkeena. Maista mätidippiä myös ruisnappien tai blinien kanssa!

Ainekset

1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
lime
200 g
(1 prk) ranskankermaa
100 g
kirjolohen mätiä
2 rkl
tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori sipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.

1 kpl
punasipuli (pieni)
2

Pese lime, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste ranskankermaan. Lisää sipuli seokseen. Kääntele mäti joukkoon. Hienonna yrtti, ja lisää se mausteiden kanssa mätidippiin.

1 kpl
lime
200 g
(1 prk) ranskankermaa
100 g
kirjolohen mätiä
2 rkl
tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Tarjoa mätidippi esimerkiksi perunalastujen kanssa.

Vinkki: Korvaa ranskankerma smetanalla tai sekoita joukkoon turkkilaista jogurttia, tuorejuustoa tai kermaviiliä. Voit käyttää punasipulin sijaan myös kevätsipulia.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 29.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

136

571

10,3 g

6,0 g

2,5 g

2,3 g

0,8 g

6,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli