Kuori sipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
Pese lime, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste ranskankermaan. Lisää sipuli seokseen. Kääntele mäti joukkoon. Hienonna tilli, ja lisää se mausteiden kanssa mätidippiin.
Tarjoa mätidippi esimerkiksi perunalastujen kanssa.
Vinkki: Korvaa ranskankerma smetanalla tai sekoita joukkoon turkkilaista jogurttia, tuorejuustoa tai kermaviiliä. Voit käyttää punasipulin sijaan myös kevätsipulia ja tillin tilalla hienonnettua ruohosipulia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
136
571
10,3 g
6,0 g
2,5 g
2,3 g
0,8 g
6,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli