Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita keltuaiset maitoon. Lisää suola ja jauhot maito-keltuaisseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kulho liinalla. Anna levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.
Valmista täyte. Sulata ja valuta ravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Vatkaa blinitaikinan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti nostellen.
Kuumenna voita blini- tai lettupannulla. Kun voi kuohahtaa ja saa vähän ruskeaa väriä, lisää kauhallinen taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä keskilämmöllä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja paista kypsäksi. Tarjoa blinit kuumina katkaraputäytteen kanssa.
Vinkki: Voit käyttää myös valmiita pakasteblinejä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
565
2364
21,5 g
12,0 g
59,3 g
7,8 g
5,0 g
29,5 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli