Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Blinit ja katkaraputäyte

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paista pino herkullisia blinejä, jotka kuohkeuttaa taikinaan tuleva valkuaisvaahto. Tarjoa blinit klassisesti maustetun katkaraputäytteen kanssa.

Ainekset

1/2 l
maitoa
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
1 tl
suolaa
3 1/2 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja

Paistamiseen

voita

Katkaraputäyte

300 g
(2 ps, à 150 g) isoja katkarapuja (pakaste)
1 kpl
pieni punasipuli
1/2 kpl
ruukkua tilliä
120 g
(1 prk) smetanaa
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita keltuaiset maitoon. Lisää suola ja jauhot maito-keltuaisseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kulho liinalla. Anna levätä huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.

1/2 l
maitoa
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
1 tl
suolaa
3 1/2 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2

Valmista täyte. Sulata ja valuta ravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
pieni punasipuli
300 g
(2 ps, à 150 g) isoja katkarapuja (pakaste)
1/2 kpl
ruukkua tilliä
120 g
(1 prk) smetanaa
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Vatkaa blinitaikinan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti nostellen.

4

Kuumenna voita blini- tai lettupannulla. Kun voi kuohahtaa ja saa vähän ruskeaa väriä, lisää kauhallinen taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä keskilämmöllä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja paista kypsäksi. Tarjoa blinit kuumina katkaraputäytteen kanssa.

voita

Vinkki: Voit käyttää myös valmiita pakasteblinejä.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.12.2024
|
Muokattu: 26.12.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

565

2364

21,5 g

12,0 g

59,3 g

7,8 g

5,0 g

29,5 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli