Kuohkea rapeareunainen blini, kuumaa voisulaa ja suolaisia täytteitä, siitä ei talviherkku parane! Venäjällä blini on yleensä ohut ja lettumainen, mutta Suomessa blinit nautitaan hiivalla kuohkeiksi kohotettuina. Kuohkeimman blinitaikinan salaisuus on vaahdotetut kananmunanvalkuaiset.
Perinteisesti blinit tehdään tattarijauhoista ja vehnäjauhoista, mutta blinitaikinan voi valmistaa myös spelttijauhoista.
Vaihtelua perinteisiin blineihiin saa maustamalla blinitaikinan porkkanalla tai perunalla. Herkuttele vaikka uutenavuotena perunablineillä tai porkkanablineillä, joihin saat käytettyä porkkanalaatikon tähteet.
Gluteeniton ruokavalio ei estä blineistä nauttimista. Gluteenittomat blinit valmistat käyttämällä taikinaan tattarijauhojen lisäksi gluteenitonta jauhoseosta.
Vegaaniset blinit taas syntyvät käyttämällä kauramaitoa ja -"jogurttia". Muista myös vegaaniset täytteet!
Vaikka suolainen blini on monien rakastama klassikko, voi herkun valmistaa myös makeana. Venäjällä jälkiruokablinit tunnetaan nimellä blintšiki. Kokeile paistaa makeat blinit vohveliraudalla.