Vaahdota vispi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi.
Soseuta kohmeiset puolukat sauvasekoittimella. Rouhi piparkakut karkeaksi rouheeksi. Sekoita puolukkasurvos jäätelömassaan. Kääntele piparirouhe joukkoon.
Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan (vetoisuus 2 litraa). Pakasta noin 8 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Annas-piparkakut ovat vegaanisia.
Jäätelömassan voi maustaa myös keksilevitteellä ja kirsikkahillolla tai rommissa marinoiduilla rusinoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1042
4359
82,5 g
51,0 g
66,5 g
41,5 g
7,0 g
9,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
320 g (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli