Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanaraaste paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki.
Valuta aurinkokuivatuista tomaateista ylimääräinen öljy. Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3,5 litraa) makaronit, jauhelihaseos ja aurinkokuivatut tomaatit.
Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkki: Vaihtelua saat käyttämällä erimuotoista täysjyväpastaa tavallisen makaronin sijaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
533
2232
19,7 g
4,3 g
50,8 g
15,0 g
9,5 g
32,7 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli