Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kanamakaronilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Astetta terveellisempään makaronilaatikkoon valitaan täysjyväpastaa ja kanan jauhelihaa. Aurinkokuivatut tomaatit ja porkkana maustavat arjen luottoruoan sekä mehevöittävät laatikon herkulliseksi. Voit halutessasi viimeistellä ruoan tuoreella basilikalla. Tarjoa laatikon kanssa raikasta salaattia.

Ainekset

400 g
(1 ps) täysjyvämakaroneja
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
1 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
400 g
(1 pkt) broilerinjauhelihaa
1 rkl
basilikaa
2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
285 g
(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia

Munamaito

2 kpl
kananmunaa
6 dl
maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit.

400 g
(1 ps) täysjyvämakaroneja
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
3

Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanaraaste paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki.

1 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
400 g
(1 pkt) broilerinjauhelihaa
1 rkl
basilikaa
2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Valuta aurinkokuivatuista tomaateista ylimääräinen öljy. Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3,5 litraa) makaronit, jauhelihaseos ja aurinkokuivatut tomaatit.

285 g
(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
5

Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.

6 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa

Vinkki: Vaihtelua saat käyttämällä erimuotoista täysjyväpastaa tavallisen makaronin sijaan.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

533

2232

19,7 g

4,3 g

50,8 g

15,0 g

9,5 g

32,7 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli