Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen rasva ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.
Ota taikinasta öljytyin käsin paloja ja pyöritä pulliksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
Paina kohonneisiin pulliin syvennykset lasin pohjalla (halkaisija noin 5 cm). Kasta lasin pohjaa tarvittaessa gluteenittomaan jauhoseokseen, jotta taikina ei tartu lasiin kiinni.
Voitele pullien reunat munalla ja ripottele painanteisiin muutamia mustikoita. Lusikoi päälle rahkaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin. Koristele jäähtyneet pullat halutessasi mustikoilla.
Vinkki: Pikkupullia saat, kun voitelet kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
101
424
2,1 g
0,6 g
17,8 g
7,8 g
0,3 g
2,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 pakettia (à 50 g) hiivaa,
1 tl Psylliumia,
0,5 tl Suolaa,
0,5 rkl Kardemummaa,
Mustikoita (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli