Ota rasva pehmenemään viimeistään ½ tuntia ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tuntia.
Pilko karamellit hyvin pieniksi.
Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla tasaiseksi ja puolita se. Kauli kahdeksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä notkistettu rasva levyille. Ripota sokeri, puolukat ja karamellit päälle. Kääri levyt tiukalle rullalle, nipistele saumat kiinni ja jätä rullan alle. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetyille pelleille kapea puoli ylöspäin. Paina palat etusormilla korvapuusteiksi. Kohota 30 minuuttia liinan alla.
Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Vinkki: Ripota puustien pinnalle halutessasi tomusokerihuntu.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
290
1213
8,7 g
5,2 g
45,2 g
15,6 g
1,6 g
6,4 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli