Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet, muna ja osa jauhoista. Vaivaa hyvin hetki. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Ota taikinasta 1/5 syrjään ristikkoa varten. Levitä puhdas keittiöliina leivinpöydälle ja aseta päälle leivinpaperiarkki. Kauli taikina jauhotetulla leivinarkilla suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä leivinpaperin kera uunipellille. Painele niin, että reunat nousevat hieman korkeammiksi.
Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokeri. Levitä seos taikinalle. Pyörittele lopusta taikinasta ohuita säikeitä. Aseta ne piirakan pinnalle ristikon muotoon. Voitele reunat ja ristikko sekoitetulla munalla.
Sekoita kulhossa jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele seos ristikoiden väliin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
215
898
5,3 g
1,6 g
34,3 g
14,9 g
1,3 g
6,2 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli