Leikkaa porkkanat ja punajuuret läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja suola.
Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi.
Levitä levylle ranskankerma, murennettu feta ja oregano. Lisää päälle juurekset. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
Silppua pinnalle persiljaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
209
875
12,5 g
3,8 g
18,5 g
2,8 g
2,4 g
4,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,75 tl suolaa,
1 dl Vettä,
Suolaa,
1 tl Oreganoa tai timjamia,
Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli