Paloittele koipi-reidet kolmeen osaan. Puhdista ja puolita isot sienet. Silppua pekoni. Kuori ja puolita sipulit. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele broileripalat seoksessa.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat parissa erässä ja siirrä pataan tai uunivuokaan.
Pyyhkäise pannu puhtaaksi, paista pekoni ja lisää pataan. Kaada päälle viini, paseerattu tomaatti ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää mausteet. Peitä pata kannella ja anna hautua 175-asteisessa uunissa 1 tunti.
Lisää herkkusienet ja kypsennä vielä ilman kantta puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
728
3045
50,0 g
13,3 g
11,0 g
2,5 g
1,2 g
48,0 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
1 dl Vettä,
Laakerinlehti,
2 rkl Timjamia,
Persiljasilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli