Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Macaron-leivokset

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Macaronit ovat pieniä makeita ranskalaisia leivoksia. Täydellisten macaron-leivosten salaisuus on tarkasti punnitut raaka-aineet, leivospohjien kuivattaminen ennen paistoa ja huolellisuus jokaisessa työvaiheessa. Tarkka leipuri palkitaan suussa sulavin mantelileivoksin.

Ainekset

90 g
valkuaista (3 kpl M-kokoisia munia)
1/4 tl
suolaa
30 g
sokeria
110 g
mantelijauhetta (kuorituista manteleista)
200 g
tomusokeria

Lisäksi

1 dl
hilloa
(elintarvikeväriä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset isoon kulhoon. Lisää suola. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

90 g
valkuaista (3 kpl M-kokoisia munia)
1/4 tl
suolaa
30 g
sokeria
2

Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria tehosekoittimessa tai leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa. (Jos haluat värillisiä macaron-leivoksia, katso värjäysvinkit viimeisestä valmistuvaiheesta.) Siivilöi seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon. Jos siivilään jää isompia mantelinpaloja, heitä ne pois. Nostele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi.

110 g
mantelijauhetta (kuorituista manteleista)
200 g
tomusokeria
(elintarvikeväriä)
3

Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota noin euron kolikon kokoisia ympyröitä leivinpaperille pellille. Jätä ympyröiden väliin noin 3 cm leviämisvaraa. Kun pelti on täynnä, nosta se muutama sentti ilmaan ja kopauta pöytää vasten. Toista muutaman kerran. Puhkaise taikinoiden pinnalle nousevat ilmakuplat varovasti cocktailtikulla.

4

Anna macaron-pohjien kuivahtaa huoneenlämmössä noin tunti, kunnes niiden pinta hieman kuivuu ja muuttuu mattapintaiseksi.

5

Kuumenna uuni 140 asteeseen. Paista pohjia uunin alatasolla noin 14 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.

6

Levitä ennen tarjoilua pohjan sileälle pinnalle hilloa ja paina toinen pohja päälle.

1 dl
hilloa
7

Värjäysvinkit

  • Macaronien värjäämiseen soveltuu parhaiten jauhemainen tai geelimäinen elintarvikeväri.
  • Lisää ripaus jauhemaista elintarvikeväriä manteli-tomusokeriseokseen ennen sen lisäämistä valkuaisvaahtoon tai tippa geelimäistä väriä taikinaan manteli-tomusokeriseoksen kanssa yhtä aikaa.

Vinkki! Käytä hillon sijaan lemon curd -sitruunatahnaa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.3.2014
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

90

377

2,8 g

0,2 g

13,8 g

13,8 g

0,8 g

1,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(elintarvikeväriä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli