Aasiasta kotoisin oleva raparperi (Rheum rhabarbarum) kuuluu tatarkasveihin. Raparperi viihtyy syvämultaisessa, hyvin lannoitetussa puutarhamaassa, josta rikkaruohot on kitketty huolellisesti.
Aasiasta kotoisin oleva raparperi (Rheum rhabarbarum) kuuluu tatarkasveihin. Raparperi viihtyy syvämultaisessa, hyvin lannoitetussa puutarhamaassa, josta rikkaruohot on kitketty huolellisesti.
Alkukesän lehtiruodit ovat rapeita ja maukkaita.
Raparperista käytetään lehtivarret, lehtiä ei voi syödä. Varsista voi tehdä hilloa, sosetta ja mehua tai käyttää leivonnassa.
Raparperin sisältämä oksaalihappo on suurina määrinä haitallista elimistölle. Kalsium neutralisoi oksaalihapon, joten vanhan suosituksen mukaan raparperin kanssa on hyvä nauttia maitotuotteita.