Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelmapannacotta

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Italian sanat panna cotta tarkoittavat keitettyä kermaa – ja ihanaa, helppoa jälkiruokaa! Pannacotta tekeytyy useita tunteja, joten tee tämä perinteinen italialainen jälkiruoka jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Viimeistele pehmeä pannacotta raikkailla limevadelmilla.

Ainekset

Pannacotta

2 kpl
Liivatelehteä
3 dl
Kuohukermaa
2 dl
maitoa
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
vaniljatanko

Limevadelmat

1 kpl
lime
200 g
(1 ps) kotimaisia vadelmia (pakaste)
3 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.

2 kpl
Liivatelehteä
2

Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko. Raaputa siemenet kermaseokseen ja lisää myös vaniljatangon puolikkaat kattilaan. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila pois liedeltä. Poista vaniljatanko.

3 dl
Kuohukermaa
2 dl
maitoa
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
vaniljatanko
3

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet kuumaan kermaseokseen ja sekoita, kunnes ne liukenevat.

4

Kaada seos tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

5

Pese ja raasta limen kuori. Laita jäiset vadelmat, sokeri ja limenkuori kulhoon. Anna maustua noin tunnin ajan.

1 kpl
lime
200 g
(1 ps) kotimaisia vadelmia (pakaste)
3 rkl
Sokeria
6

Jaa limevadelmat hyytyneiden pannacottien päälle juuri ennen tarjoamista.

Vinkki: Tämän pannacottan rakenne on pehmeä. Jos haluat rakenteesta tiiviimmän, lisää reseptiin yksi liivatelehti.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 21.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

273

1144

18,3 g

12,0 g

21,8 g

21,8 g

1,5 g

3,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli