Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko. Raaputa siemenet kermaseokseen ja lisää myös vaniljatangon puolikkaat kattilaan. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila pois liedeltä. Poista vaniljatanko.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet kuumaan kermaseokseen ja sekoita, kunnes ne liukenevat.
Kaada seos tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
Pese ja raasta limen kuori. Laita jäiset vadelmat, sokeri ja limenkuori kulhoon. Anna maustua noin tunnin ajan.
Jaa limevadelmat hyytyneiden pannacottien päälle juuri ennen tarjoamista.
Vinkki: Tämän pannacottan rakenne on pehmeä. Jos haluat rakenteesta tiiviimmän, lisää reseptiin yksi liivatelehti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
273
1144
18,3 g
12,0 g
21,8 g
21,8 g
1,5 g
3,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli