Mansikkamokkapalat | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikkamokkapalat
Play

Mansikkamokkapalat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Ystävänpäivänä mokkapalatkin saavat punaisen värin ja mansikkaisen maun. Kenelle sinä leivot tätä herkkua?

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

250 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
vahvaa kahvijuomaa
3 dl
Sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4 kpl
kananmunaa

kuorrutus

100 g
(noin 10 pientä) pakastemansikoita
75 g
voita tai margariinia
7 dl
tomusokeria

koristelu

50 g
valkosuklaata
1/2 dl
koristerakeita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja sokeri. Anna jäähtyä.

250 g
voita tai margariinia
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

4 rkl
kaakaojauhetta
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
4 kpl
kananmunaa
3 tl
leivinjauhetta
3 dl
Sokeria
2 1/2 dl
vahvaa kahvijuomaa
3

Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä. Sulata mansikoita hetki mikrossa. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita mansikkasose voihin ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.

7 dl
tomusokeria
75 g
voita tai margariinia
100 g
(noin 10 pientä) pakastemansikoita
4

Sulata valkosuklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaa pienisuisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kuorrutteen päälle raitoja. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään pari tuntia ennen leikkaamista.

50 g
valkosuklaata
1/2 dl
koristerakeita
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.1.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1358

325

12,9 g

7,9 g

48,4 g

38,2 g

0,5 g

3,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli