Munuaismuhennos - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Munuaismuhennos

Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

MUNUAISMUHENNOS

1 kpl
Naudan munuainen
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
10 kpl
Maustepippuria
1 - 2 kpl
Paprikaa
1 kpl
Sipuli
1 - 2 dl
Kermaa
Persiljasilppua

Näin teet

1

Käsittele munuaiset alla olevan ohjeen mukaan, Ruskista ne pieni erä kerrallaan padassa öljyssä. Lisää jauhot, sekoita hetki ja lisää vesi sekä kaikki munuaispalat. Mausta ja kypsennä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää suikaloitua, kannatonta ja siemenetöntä paprikaa sekä kuorittu ja lohkottu sipuli.Hauduta ruokaa kannen alla kunnes sipuli on pehmeää. Lisää lopuksi kermaa ja silputtua persiljaa. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai perunasosetta sekä salaattia.

käsittely

Vaihe 1 1. Munuaiset sisältävät kuona-aineita ja virtsahappoja, ne on liotettava hyvin kylmässä vedessä ennen valmistusta: Viillä munuaisten pintaan syviä, pieniä viiltoja ja laita ne kylmään veten. Pusertele niitä silloin tällöin, vaihda vettä ja liota kunnes munuaisten tuoksu on raikkaan happoinen eikä niistä lähde enää paljon väriä.Vaihe 2 2. Leikkaa munuaisista näkyvä rasva ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja valuta talouspaperilla ruskistusta varten

Resepti
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 30.5.2005
Muokattu: 15.5.2019