Omena-clafoutis eli ranskalainen omenapannukakku
Ainekset
Valmistus
Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 litraa). Pese omenat ja poista siemenkodat. Puolita omenat ja viipaloi ohuiksi. Levitä viipaleet limittäin vuoan pohjalle.
Vaahdota munat ja sokerit kevyesti sähkövatkaimella. Lisää maito, kerma ja voi varovasti sekoittaen.
Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina omenoiden päälle.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pannukakku on juuri ja juuri hyytynyt ja saanut pintaan kauniin värin. Peitä pannari leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
Anna pannarin jäähtyä ja siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria.
Vinkki: Clafoutiksen makumaailmaa voi vaihdella satokauden hedelmien ja marjojen mukaan.
Vinkki: Tarjoa esimerkiksi paksun maustamattoman jogurtin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
258
1081
15,9 g
9,6 g
22,1 g
12,9 g
1,5 g
5,5 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(tomusokeria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli