Raparperi-murupiiras - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperi-murupiiras

Murotaikina raparperipiirakka
Paloja
10
Uunin lämpötila
175°C
Murotaikina sopii erinomaisesti raikkaan makean raparperipiirakan pohjaksi. Tarjoile raparperipiirakka esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera!
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Maitoa
1 dl
(100 g) voita sulatettuna

PÄÄLLE

1/2 l
Raparperipaloja
1 - 1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Inkivääriä

MURUT

50 g
Voita tai leivontamargariinia
1 dl
Sokeria
1 tl
Vanilliinisokeria
1 dl
Vehnäjauhoja

Näin teet

1

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja lopuksi maidon ja rasvan seos.

2 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Maitoa
1 dl
(100 g) voita sulatettuna
3

Kaada taikina vuokaan ja levitä sen päälle sokerilla ja inkiväärillä maustetut raparperipalat.Sekoita vielä haarukalla kulhossa muruseos ja ripottele murut piiraan pintaan.

1 - 1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Inkivääriä
1/2 l
Raparperipaloja
4

Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Jäähdytä piiras haaleaksi ja irrota vuoastaan. Tarjoa sellaisenaan tai puolisulan vaniljajäätelön kanssa.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 9.2.2005
Muokattu: 15.5.2019