Tonnikala-pastalaatikko
Annokset
6
Valmistusaika
15 min
Tee helppo arkiruoka pastasta ja tonnikalasta. Annoksesta syntyy kuusi annosta; tonnikala-pastalaatikkoa voi myös pakastaa.
Ainekset
400 g
Pastaa (esim. perhospastaa)
2 kpl
Tonnikalaa (öljyssä)
1 dl
Tilliä
1 kpl
Punaviinikastikeaineksia
2 dl
Ruokakermaa
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
Näin teet
1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä pasta kypsäksi. Hienonna tilli. Valuta tonnikala öljystä ja sekoita uunivuossa pastan ja tillin kanssa. Sekoita kulhossa punaviinikastikeainekset, ruokakerma, vesi, pippuri ja suola. Kaada liemi vuokaan pastaseoksen päälle. Paista laatikkoa 30 minuuttia.
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.4.2007
Muokattu: 15.11.2018