Poista kalasta tarvittaessa ruodot. Laita kala uunivuokaan. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota joukkoon kalaliemi. Kaada liemi ja valkoviini vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Ota vuoka uunista ja säädä uuni 225 asteeseen. Valuta liemi vuoasta kattilaan, mutta jätä kalat vuokaan. Lisää kerma, mausteet ja sitruunamehu kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen. Kaada kastike vuokaan kalan päälle.
Sekoita kananmuna perunamuusiin. Pursota tai lusikoi muusi vuoan reunoille ruusukkeiksi. Paista uunin ylätasolla noin 12 minuuttia, kunnes muusi on saanut hieman väriä. Tarkkaile, että muusin pinta ei pala.
Ruoan kypsyessä puhdista ja viipaloi sienet. Kumoa jäiset katkaravut kuumalle pannulle ja kuumenna sekoitellen. Kun neste on lähes haihtunut, lisää rasva ja herkkusienet. Paista sekoitellen, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä. Laita katkaravut, sienet ja hienonnettu persilja kuhan päälle. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki: Jos muusia on enemmän kuin vuoan reunoille mahtuu, voit pursottaa loput pieneen voideltuun uunivuokaan ja gratinoida uunissa samaan aikaan kalavuoan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
495
2070
26,0 g
14,8 g
15,5 g
2,8 g
1,0 g
45,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli