Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohitartar graavilohesta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa graavilohi uudella tavalla! Muotoile yrteillä ja kapriksilla maustetusta graavilohesta tartarpihvit tai lusikoi lohiherkku leivälle tai lautaselle suoraan kulhosta. Tarjoa lohitartar majoneesin ja sipulin kanssa.

Ainekset

300 g
(2 pkt) graavilohta
2 rkl
ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
4 tl
kapriksia
1 1/2 tl
sitruunan mehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kpl
sipuli (pieni)
4 tl
majoneesia
yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia hienonnettuna tai lehtipersiljan lehtiä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna yrtti. Yhdistä kulhossa lohikuutiot, yrttisilppu, kaprikset, sitruunanmehu ja pippuri.

300 g
(2 pkt) graavilohta
2 rkl
ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
4 tl
kapriksia
1 1/2 tl
sitruunan mehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Tee seoksesta muotin avulla 4 pihviä lautasille tai tarjoa seos kulhosta. Ripauta päälle vähän mustapippuria.

3

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Viimeistele lohitartar majoneesilla, sipulilla ja yrtinlehdillä. Tarjoa esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

1 kpl
sipuli (pieni)
4 tl
majoneesia
yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia hienonnettuna tai lehtipersiljan lehtiä)

Vinkki! Voit tarjota graavilohen myös carpacciona italialaiseen tapaan parmesaanijuuston ja rucolan kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 23.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

156

653

10,5 g

2,0 g

2,0 g

2,0 g

0,3 g

10,3 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 tl kapriksia,

yrttejä (esimerkiksi ruohosipulia hienonnettuna tai lehtipersiljan lehtiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli