Lohicarpaccio graavilohesta
15 min

Nappaa talteen!
Lohicarpaccio graavilohesta sopii sellaisenaan italialaistyyppiseksi alkuruoaksi hienommallekin päivälliselle. Helppoa ja herkullista!
| 300 g | (2 pkt) graavilohta |
| 2 tl | sitruunan mehua |
| 30 g | (1 dl) parmesaanijuustoa lastuina |
| 25 g | (2 dl) rucolaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | pinjansiemeniä |
- 1.
Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Halutessasi voit jättää pinjansiemenet pois annoksesta.
- 2.
Levitä lohiviipaleet hieman limittäin tarjoiluvadille tai lautasille. Pirskottele sitruunamehua kalalle.
- 3.
Ripottele kalan päälle parmesaanilastuja ja rucolaa. Valuta pinnalle öljyä ja viimeistele pinjansiemenillä. Tarjoa heti.
Lohicarpaccio graavilohesta sopii sellaisenaan italialaistyyppiseksi alkuruoaksi hienommallekin päivälliselle. Helppoa ja herkullista!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (2 pkt) graavilohta |
| 2 tl | sitruunan mehua |
| 30 g | (1 dl) parmesaanijuustoa lastuina |
| 25 g | (2 dl) rucolaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
Lisäksi | |
| 1 rkl | pinjansiemeniä |
Valmistus
- 1
Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Halutessasi voit jättää pinjansiemenet pois annoksesta.
Määrä Ainesosa 1 rkl pinjansiemeniä - 2
Levitä lohiviipaleet hieman limittäin tarjoiluvadille tai lautasille. Pirskottele sitruunamehua kalalle.
Määrä Ainesosa 300 g (2 pkt) graavilohta 2 tl sitruunan mehua - 3
Ripottele kalan päälle parmesaanilastuja ja rucolaa. Valuta pinnalle öljyä ja viimeistele pinjansiemenillä. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 30 g (1 dl) parmesaanijuustoa lastuina 25 g (2 dl) rucolaa 1 rkl oliiviöljyä
Vinkki: Jos kaipaat lohicarpaccion kanssa kastiketta, laita tarjolle myös majoneesia.
Ravintosisältö
211
Energiaa kcal
885
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
—
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
211
Energiaa kcal
885
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
—
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























