Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohicarpaccio graavilohesta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa graavilohi italialaiseen tapaan carpacciona. Helppo lohicarpaccio sopii alkuruoaksi hienommallekin päivälliselle, mutta yhtä hyvin voit tarjota graavilohicarpaccion juhlavassa kalapöydässä muiden kylmien kalojen rinnalla. Kurkkaa vinkistä myös linkki kuvassa olevaan graavilohitartariin!

Ainekset

300 g
(2 pkt) graavilohta
2 tl
sitruunan mehua
30 g
(1 dl) parmesaanijuustoa lastuina
25 g
(2 dl) rucolaa
1 rkl
oliiviöljyä

Lisäksi

(1 rkl pinjansiemeniä)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Halutessasi voit jättää pinjansiemenet pois annoksesta.

(1 rkl pinjansiemeniä)
2

Levitä lohiviipaleet hieman limittäin tarjoiluvadille tai lautasille. Pirskottele vähän sitruunamehua kalalle.

300 g
(2 pkt) graavilohta
2 tl
sitruunan mehua
3

Ripottele kalan päälle parmesaanilastuja ja rucolaa. Valuta pinnalle öljyä ja viimeistele pinjansiemenillä. Tarjoa heti.

30 g
(1 dl) parmesaanijuustoa lastuina
25 g
(2 dl) rucolaa
1 rkl
oliiviöljyä

Vinkki! Jos kaipaat lohicarpaccion kanssa kastiketta, laita tarjolle myös majoneesia.

Vinkki! Voit tehdä graavilohesta myös helpon lohitartarin. Tarjoa tartar pihveiksi muotoiltuina tai mutkattomasti kulhosta.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 4.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

191

798

14,3 g

3,3 g

1,5 g

1,5 g

12,0 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(1 rkl pinjansiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli