Lohicarpaccio graavilohesta

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Lohicarpaccio graavilohesta sopii sellaisenaan italialaistyyppiseksi alkuruoaksi hienommallekin päivälliselle. Helppoa ja herkullista!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 pkt) graavilohta
2 tlsitruunan mehua
30 g(1 dl) parmesaanijuustoa lastuina
25 g(2 dl) rucolaa
1 rkloliiviöljyä

Lisäksi

1 rklpinjansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Halutessasi voit jättää pinjansiemenet pois annoksesta.

    MääräAinesosa
    1 rklpinjansiemeniä
  2. 2

    Levitä lohiviipaleet hieman limittäin tarjoiluvadille tai lautasille. Pirskottele sitruunamehua kalalle.

    MääräAinesosa
    300 g(2 pkt) graavilohta
    2 tlsitruunan mehua
  3. 3

    Ripottele kalan päälle parmesaanilastuja ja rucolaa. Valuta pinnalle öljyä ja viimeistele pinjansiemenillä. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    30 g(1 dl) parmesaanijuustoa lastuina
    25 g(2 dl) rucolaa
    1 rkloliiviöljyä

Vinkki: Jos kaipaat lohicarpaccion kanssa kastiketta, laita tarjolle myös majoneesia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.11.2022
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä