Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita sitruunamehu joukkoon.
Kiehauta vesi, sokeri ja inkiväärin pala kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa puolikkaasta siemenet liemeen. Lisää omenapalat sitruunamehuineen. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
Sekoita perunajauhot veteen. Kaada seos ohuena nauhana kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä kiisseli.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
184
770
—
—
43,3 g
38,5 g
1,5 g
0,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
7 dl Vettä,
1 cm tuoretta inkivääriä,
Vaniljatankoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli