Huuhtele kasvikset. Poista munakoisosta kanta. Halkaise munakoiso pitkittäin ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi (n. 5 mm). Poista kesäkurpitsasta kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat ohuiksi viipaleiksi.
Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä sipulit, tomaattisäilykkeet, öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Soseuta tomaatit kevyesti haarukalla ja sekoita ainekset keskenään kastikkeeksi.
Kaada puolet kastikkeesta ison pyöreän (halkaisija n. 28 cm) korkeareunaisen uunivuoan pohjalle. Voit käyttää myös suorakaiteen muotoista vuokaa (n. 25 cm x 35 cm). Asettele kasvikset vuokaan limittäin. Kaada päälle loppu kastike. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Ota vuoka pois uunista ja ripottele juustoraaste pinnalle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu kauniisti. Viimeistele uuniratatouille basilikanlehdillä.
Vinkki: Saat uuniratatouillesta vegaanisen, kun käytät vegaanista juustoraastetta. Voit myös jättää juustoraasteen pois ja tarjota uuniratatouillen lisukkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
301
1259
19,3 g
6,3 g
17,3 g
16,5 g
6,5 g
10,8 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl punaviinietikkaa,
basilikanlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli