Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uuniratatouille

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa paahdetussa ratatouillessa sesongin parhaat kasvikset muhivat täyteläisessä tomaattikastikkeessa. Värikäs ranskalainen kasvispaistos saa tällä kertaa ruokaisuutta mozzarellasta.

Ainekset

350 g
(1 kpl) munakoiso
300 g
(1 kpl) kesäkurpitsa
200 g
(2 kpl) suippopaprikaa
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 tlk) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
140 g
(1 tlk) tuplakonsentroitua tomaattipyreetä
3 rkl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
kuivattua oreganoa
1/2 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

150 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
basilikanlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kasvikset. Poista munakoisosta kanta. Halkaise munakoiso pitkittäin ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi (n. 5 mm). Poista kesäkurpitsasta kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat ohuiksi viipaleiksi.

350 g
(1 kpl) munakoiso
300 g
(1 kpl) kesäkurpitsa
200 g
(2 kpl) suippopaprikaa
2

Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä sipulit, tomaattisäilykkeet, öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Soseuta tomaatit kevyesti haarukalla ja sekoita ainekset keskenään kastikkeeksi.

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 tlk) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
140 g
(1 tlk) tuplakonsentroitua tomaattipyreetä
3 rkl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
kuivattua oreganoa
1/2 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kaada puolet kastikkeesta ison pyöreän (halkaisija n. 28 cm) korkeareunaisen uunivuoan pohjalle. Voit käyttää myös suorakaiteen muotoista vuokaa (n. 25 cm x 35 cm). Asettele kasvikset vuokaan limittäin. Kaada päälle loppu kastike. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

4

Ota vuoka pois uunista ja ripottele juustoraaste pinnalle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu kauniisti. Viimeistele uuniratatouille basilikanlehdillä.

150 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
basilikanlehtiä

Vinkki: Saat uuniratatouillesta vegaanisen, kun käytät vegaanista juustoraastetta. Voit myös jättää juustoraasteen pois ja tarjota uuniratatouillen lisukkeena.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.6.2024
|
Muokattu: 24.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

301

1259

19,3 g

6,3 g

17,3 g

16,5 g

6,5 g

10,8 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl punaviinietikkaa,

basilikanlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli