Juuri uunista nostettu, rapea, mutta sisältä niin pehmeä ja päältä mehevän kostea. Ristorante pizza Salame tuoksuu ja näyttää pizzeriassa tehdyltä, mutta totuus on toinen: se on pakastepizza. Pizza Salamen salaisuutena ovat sopivat raaka-aineet sekä sitkeä ja pitkään jatkunut tuotekehitystyö. Onnistumisen takana on myös tarkkaan testattujen paisto-ohjeiden noudattaminen kotikeittiössä. Kaikki raaka-aineet, valmistustavat sekä valmistusohjeet on testattu – saksalaisille tyypillisen tarkasti – lukemattomia kertoja sekä Dr. Oetkerin tuotekehitysosastolla ja koekeittiössä että kuluttajaraadeissa.
Oetkerin tarina sai alkunsa 125 vuotta sitten Saksan Bielefeldissä, jossa apteekkari August Oetker kehitti leivinjauheesta kakkujen leivontaan sopivan version ja pakkasi sen kekseliäästi annospusseihin. Kotona hänen Carolina-vaimosa leipoi ja testasi uutta kohotusainetta parhaan mahdollisen sekoituksen löytämiseksi.
Yli sadassa vuodessa Oetkerin toiminta on siirtynyt pienestä apteekista maailmanlaajuiseen elintarviketeollisuuteen, jonka tuotteita ovat leivinjauheen lisäksi myös monet muut leipomistuotteet, leivonnaiset ja jälkiruoka-ainekset, suomalaisten suosikit eli pizzat sekä Paula-vanukkaat. Yritys on yhä neljännessä polvessa saman perheen hallussa, ja Rickhard Oetkerin luotsaama yritys omistaa nykyisin myös oman pankin, rahtilaivoja, viiniteollisuutta ja hotelleja.