Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen glögijuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Suosittu glögijuustokakku valmistetaan vegaanisena ilman liivatetta agar agarin avulla. Piparimurupohja, samettinen piparimousse ja mausteinen glögikiille maistuvat ihanalta yhdessä.

Ainekset

Pohja

250 g
vegaanisia piparkakkuja
100 g
vegaanista leivontamargariinia (Eleplant)

Täyte

400 g
(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (Violife creamy original))
1 1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
2 1/2 dl
(1 prk) kauravispiä
4 dl
omenatäysmehua
6 tl
agar agar -hyytelöimisjauhetta (Meira)

Glögikiille

2 dl
glögitiivistettä
1 dl
vettä
1/2 tl
agar agar -hyytelöimisjauhetta (Meira)

Koristeluun

(glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

2

Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

250 g
vegaanisia piparkakkuja
100 g
vegaanista leivontamargariinia (Eleplant)
3

Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja piparkakkumauste kulhossa. Lisää kasvivispi ja vatkaa, kunnes seos on kuohkea.

400 g
(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (Violife creamy original))
1 1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
2 1/2 dl
(1 prk) kauravispiä
4

Sekoita omenamehu ja agarjauhe kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 2 minuuttia. Kaada kuuma seos ohuena nauhana muutamassa osassa täyteseokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten.

4 dl
omenatäysmehua
6 tl
agar agar -hyytelöimisjauhetta (Meira)
5

Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai yön yli.

6

Mittaa kiilteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 2 minuuttia. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kiillettä samalla sekoittaen 2 minuuttia. Kaada kiille lusikan kautta kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia.

2 dl
glögitiivistettä
1 dl
vettä
1/2 tl
agar agar -hyytelöimisjauhetta (Meira)
7

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi esimerkiksi glögikuulilla, piparkakuilla, viikunalohkoilla, kookoshiutaleilla ja rosmariinilla.

(glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja)
Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.11.2024
|
Muokattu: 27.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

374

1567

22,8 g

8,0 g

36,5 g

28,9 g

0,5 g

5,1 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(glögikuulia, vegaanisia piparkakkuja ja viikunalohkoja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli