Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttinen antipastopurkki

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sujauta feta ja oliivit mausteiden kanssa purkkiin ja kiikuta jouluksi suolaisen ystävälle. Herkuttelija höystää antipastolla salaatin tai koostaa mehevät herkkuleivät purkin antimilla.

Ainekset

400 g
Fetajuustoa
5 dl
Oliiveja
5 dl
Rypsiöljyä
1 1/2 dl
Valkoviinietikkaa
3/4 dl
(3/4 dl) juoksevaa hunajaa
2 tl
Mustapippuria
2 tl
Kuivattua basilikaa
2 tl
Kuivattua oreganoa
2 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Kuivattua rosmariinia

Valkosipulit

4 kpl
Kokonaista valkosipulia
1 dl
Valkoviinietikkaa
1 dl
Vettä
2 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee valkosipulit. Kiehauta liemen ainekset ja lisää kuoritut kynnet. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä liemessä ja laita maustumaan jääkaappiin 1–2 tunniksi.

1 dl
Vettä
1 dl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
4 kpl
Kokonaista valkosipulia
2

Kuutioi feta, valuta oliivit ja valkosipulit. Yhdistä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, etikka, hunaja ja mausteet.

400 g
Fetajuustoa
5 dl
Oliiveja
5 dl
Rypsiöljyä
1 1/2 dl
Valkoviinietikkaa
3/4 dl
(3/4 dl) juoksevaa hunajaa
2 tl
Kuivattua basilikaa
2 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Kuivattua rosmariinia
2 tl
Kuivattua oreganoa
2 tl
Mustapippuria
3

Jaa fetat ja oliivit purkkeihin, kaada marinadi päälle. Lisää tarvittaessa öljyä. Anna maustua jääkaapissa 2–3 päivää. Antipasto säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

4

Vinkki
Lisää purkkiin tuoreita yrttejä tai aurinko-kuivattuja tomaatteja.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1495

6255

145,0 g

22,8 g

29,8 g

29,0 g

1,8 g

19,3 g

5,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Mustapippuria,

2 tl Kuivattua basilikaa,

2 tl Kuivattua oreganoa,

2 tl Kuivattua timjamia,

1 tl Kuivattua rosmariinia,

1 dl Vettä,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli