Tee valkosipulit. Kiehauta liemen ainekset ja lisää kuoritut kynnet. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä liemessä ja laita maustumaan jääkaappiin 1–2 tunniksi.
Kuutioi feta, valuta oliivit ja valkosipulit. Yhdistä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, etikka, hunaja ja mausteet.
Jaa fetat ja oliivit purkkeihin, kaada marinadi päälle. Lisää tarvittaessa öljyä. Anna maustua jääkaapissa 2–3 päivää. Antipasto säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
Vinkki
Lisää purkkiin tuoreita yrttejä tai aurinko-kuivattuja tomaatteja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1495
6255
145,0 g
22,8 g
29,8 g
29,0 g
1,8 g
19,3 g
5,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Mustapippuria,
2 tl Kuivattua basilikaa,
2 tl Kuivattua oreganoa,
2 tl Kuivattua timjamia,
1 tl Kuivattua rosmariinia,
1 dl Vettä,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli