Ota maustamaton tuorejuusto, rahka ja munat huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Valmista taikina. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet leivontakulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja munat. Kääntele raaste taikinaan.
Valmista täyte. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuustoon rahka, sokerit ja perunajauho. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.
Kaada taikina vuoan pohjalle. Kaada päälle täyte ja tasoita pinta. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Ota kuorrutuksen voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön.
Sekoita huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto sokerin kanssa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Rouhi pähkinät ja koristele kakku pähkinärouheella.
Vinkki: Leivo kakku tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta maut ja rakenne tasaantuvat. Säilytä kakku jääkaapissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
549
2298
34,8 g
10,1 g
45,1 g
31,9 g
1,8 g
13,6 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli