Aloita keittämällä 4 kananmunaa koviksi, 8–10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Säästä 2 kananmunaa valmiin sillikaviaarin koristeluun.
Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Pese ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot toiseen kulhoon ja purista niille sitruunanmehua tummumisen ehkäisemiseksi. Lusikoi puolet omenakuutioista sillin joukkoon ja säästä loput koristeeksi. Hienonna kaviaariin tuleva kevätsipuli. Kuori ja kuutioi kaksi keitettyä kananmunaa. Sekoita kaikki sillikaviaarin ainekset keskenään. Siirrä kaviaari tarjoiluastiaan.
Hienonna koristeeksi tuleva kevätsipuli ja tilli. Kuori loput munat, halkaise ne ja kuutioi valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Kuutioi kurkku. Asettele koristeet sillikaviaarin päälle esimerkiksi kranssin muotoon.
Tarjoa sillikaviaari keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
294
1228
19,5 g
5,3 g
15,5 g
15,5 g
1,3 g
12,5 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Piparjuuritahnaa,
2 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli