Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulaa mätiä tiheässä siivilässä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Keitä kananmuna kovaksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna haarukalla.
Kuori ja hienonna sipuli. Silppua ruohosipuli.
Vaahdota kerma. Lisää smetana. Vatkaa kunnes vaahto on jämäkkää.
Lisää sipuli, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet vaahtoon. Nostele mäti joukkoon.
Tarjoa mätimousse esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
136
569
12,3 g
7,2 g
1,2 g
1,1 g
0,1 g
5,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli