Saaristolaisleipä

arvosana4/5

(55)arviota
3 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Saaristolaisleipä saa ihanan makean makunsa siirapista ja kaljamaltaista. Nauti klassinen vuokaleipä graavilohen ja muiden kalaherkkijen kaverina.

Ainekset

MääräAinesosa
1 lomenamehua
50 g(1 pkt) tuorehiivaa
3 dlsiirappia
1 rklsuolaa
3 dlkaljamaltaita
3 dlvehnäleseitä
3 dlruisjauhoja
13 dlvehnäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä omenamehu kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva mehuun. Lisää siirappi, suola, maltaat, leseet ja ruisjauhot puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa 1 tunti.

    MääräAinesosa
    1 lomenamehua
    50 g(1 pkt) tuorehiivaa
    3 dlsiirappia
    1 rklsuolaa
    3 dlkaljamaltaita
    3 dlvehnäleseitä
    3 dlruisjauhoja
    13 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Jaa taikina kolmeen tai neljään hyvin voideltuun leipä- tai foliovuokaan. Kohota peitettyinä 45 minuuttia.

  3. 3

    Paista leipiä ensin 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia.

Vinkki! Voit korvata vehnäleseet kauraleseillä.

Omenamehuun leivottu maltainen leipä on odotettu lahja tai tuliainen!

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl Kaljamaltaita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
16.7.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä