Murenna hiiva haaleaan mehuun. Lisää muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen kunnes taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Anna kohota lämpimässä 1 tunti. Jaa taikina kolmeen hyvin voideltuun vuokaan (alumiinifoliovuoat sopivat hyvin). Kohota peitettyinä 45 minuuttia. Paista leipiä ensin 250 asteessa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia.
Jaa taikina kolmeen hyvin voideltuun vuokaan (alumiinifoliovuoat sopivat hyvin). Kohota peitettyinä 45 minuuttia. Paista leipiä ensin 250 asteessa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
8541
2040
10,0 g
1,3 g
412,0 g
144,7 g
30,7 g
52,7 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Suolaa,
3 dl Kaljamaltaita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli