Saaristolaisleipä - Yhteishyvä

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä
Kappaleita
3
Valmistusaika
Useita tunteja
Makeassa, perinteisessä saaristolaisleivässä on muun muassa maltaita, siirappia ja omenamehua. Katso saaristolaisleivän ohje! Saaristolaisleipä on myös mieleinen ruokalahja.
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Omenamehua
100 g
Hiivaa
3 dl
Siirappia
1 rkl
Suolaa
3 dl
Kaljamaltaita
3 dl
Vehnä- tai kauraleseitä
3 dl
Ruisjauhoja
13 dl
Vehnäjauhoja

Näin teet

1

Murenna hiiva haaleaan mehuun. Lisää muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen kunnes taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Anna kohota lämpimässä 1 tunti. Jaa taikina kolmeen hyvin voideltuun vuokaan (alumiinifoliovuoat sopivat hyvin). Kohota peitettyinä 45 minuuttia. Paista leipiä ensin 250 asteessa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia.

2

Jaa taikina kolmeen hyvin voideltuun vuokaan (alumiinifoliovuoat sopivat hyvin). Kohota peitettyinä 45 minuuttia. Paista leipiä ensin 250 asteessa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 18.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja412 g1236 g
Proteiinia53 g158 g
Rasvaa10 g30 g
Kuituja31 g92 g
Energiaa kj8541 25622
Energiaa kcal2040 6121

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Suolaa

  • 3 dl Kaljamaltaita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja412 g1236 g
Proteiinia53 g158 g
Rasvaa10 g30 g
Kuituja31 g92 g
Energiaa kj8541 25622
Energiaa kcal2040 6121

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Suolaa

  • 3 dl Kaljamaltaita

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.