Saaristolaisleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Saaristolaisleipä
Play

Saaristolaisleipä

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Makeassa, perinteisessä saaristolaisleivässä on muun muassa maltaita, siirappia ja omenamehua. Katso saaristolaisleivän ohje! Saaristolaisleipä on myös mieleinen ruokalahja.

Ainekset

1 l
Omenamehua
100 g
Hiivaa
3 dl
Siirappia
1 rkl
Suolaa
3 dl
Kaljamaltaita
3 dl
Vehnä- tai kauraleseitä
3 dl
Ruisjauhoja
13 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva haaleaan mehuun. Lisää muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen kunnes taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Anna kohota lämpimässä 1 tunti. Jaa taikina kolmeen hyvin voideltuun vuokaan (alumiinifoliovuoat sopivat hyvin). Kohota peitettyinä 45 minuuttia. Paista leipiä ensin 250 asteessa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia.

2

Jaa taikina kolmeen hyvin voideltuun vuokaan (alumiinifoliovuoat sopivat hyvin). Kohota peitettyinä 45 minuuttia. Paista leipiä ensin 250 asteessa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

8541

2040

10,0 g

1,3 g

412,0 g

144,7 g

30,7 g

52,7 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Suolaa,

3 dl Kaljamaltaita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli