Lämmitä omenamehu kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva mehuun. Lisää siirappi, suola, maltaat, leseet ja ruisjauhot puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa 1 tunti.
Jaa taikina kolmeen tai neljään hyvin voideltuun leipä- tai foliovuokaan. Kohota peitettyinä 45 minuuttia.
Paista leipiä ensin 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia.
Vinkki! Voit korvata vehnäleseet kauraleseillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
2028
8489
10,0 g
1,3 g
412,0 g
144,7 g
29,3 g
50,7 g
6,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl Kaljamaltaita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli