Valmista ensin omenasose. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita omenapalat, sokeri ja vesi kattilaan. Puristan sitruunan mehu joukkoon. Keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
Alusta pullataikina. Sulata rasva kattilassa, kaada maito joukkoon. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, mausteet ja kananmuna, sekoita hyvin. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä pohja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele reunat munalla ja levitä omenasose pohjan päälle.
Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Laita omenaviipaleet piirakan pinnalle. Ripottele sokeri ja kaneli päälle.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen paloittelua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
232
972
5,2 g
1,9 g
39,9 g
26,9 g
3,3 g
3,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kardemummaa,
2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli