Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Nypi fileestä mahdolliset ruodot. Laita kala uunivuokaan. Ripottele päälle ½ tl suolaa.
Pese ja puolita sitruuna. Raasta toisesta puolikkaasta kuori. Leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kuoriraaste ja tuorejuusto. Levitä seos lohifileen päälle.
Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä kesäkurpitsa- ja sitruunaviipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle loppu suola ja mantelirouhe. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla basilikalla tai mintulla.
Vinkki: Ruoka sopii useimpien fodmap-ruokavalioon, kun käytät laktoositonta tuorejuustoa. Voit korvata tuorejuuston halutessasi kaurapohjaisella ”tuorejuustolla” (Oatly påMackan).
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
676
2829
49,8 g
10,0 g
4,3 g
4,3 g
3,0 g
52,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli