Poista fileestä nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi suupaloiksi.
Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia rasvassa kattilassa, kunnes se pehmenee. Lisää perunat ja porkkanat ja jatka kuullottamista hetki.
Lisää vesi, liemikuutio, laakerinlehdet ja pippurit. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää lohi ja kerma keittoon. Kuumenna höyryävän kuumaksi. Mausta suolalla tarvittaessa.
Hienonna tilli. Viimeistele keitto tillillä ja sitruunanmehulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
314
1316
18,0 g
8,3 g
17,8 g
3,3 g
2,3 g
17,3 g
3,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl laakerinlehteä,
½ ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli