Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Glögi sour

timer-icon10 min  (josta 10 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Joulun ihanin drinkki on happaman makea glögistä sekoitettu sour. Kaunis vegaaninen vaahto drinkin pinnalle syntyy aquafabasta eli kikherneiden liemestä.

Ainekset

1 kpl
sitruuna (luomu)
1 dl
glögiä (jääkaappikylmää)
1 rkl
aquafabaa eli kikherneiden lientä
2 tl
vaahterasiirappia

Lisäksi

1 rkl
ruokosokeria
jääpaloja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise sitruuna. Purista puolikkaan mehu (½ dl). Leikkaa toisesta puolikkaasta lohko. Koristele lasit pyörittämällä sitruunalohko lasin reunalla. Kasta reunat ruokosokeriin.

1 kpl
sitruuna (luomu)
1 rkl
ruokosokeria
2

Laita shakeriin tai kapeaan kannelliseen kulhoon muutama jääpala. Lisää glögi, sitruunanmehu, aquafaba ja siirappi. Ravista voimakkaasti. Avaa shaker ja kaada siivilän läpi varovasti laseihin. Tarjoa heti.

jääpaloja
1 dl
glögiä (jääkaappikylmää)
1 rkl
aquafabaa eli kikherneiden lientä
2 tl
vaahterasiirappia

Vinkki: Glögi sour sopii täydellisesti pikkujouluihin, itsenäisyyspäivän juhlintaan ja jouluaterian päätteeksi.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2024
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

88

367

18,5 g

17,5 g

1,5 g

0,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli