Säädä uuni 200 asteeseen. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.
Ota vadelmat pakastimesta. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Levitä kermavaahto jäähtyneelle pohjalle. Lisää hieman kohmeiset vadelmat. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Poista karamelleista kääreet. Säästä 5 karamellia koristeeksi ja pane loput kerman kanssa kattilaan. Keitä seosta hiljalleen, välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia. Rouhi koristeeksi tulevat karamellit ja suolapähkinät karkeasti.
Anna kuorrutuksen jäähtyä 5–10 minuuttia ja kaada se sitten kääretortulle. Koristele karamelli- ja pähkinärouheilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
418
1750
23,0 g
14,8 g
47,8 g
38,1 g
1,6 g
3,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kananmunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli