Vuoraa kakkuvuoka (vetoisuus 1 ½ l) kelmulla, niin että kelmun liepeet tulevat reunan yli.
Soseuta puolet vadelmista. Vatkaa munat ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Notkista jogurtti kolmannessa kulhossa. Nostele jogurtin joukkoon ensin munavaahto ja sen jälkeen kermavaahto. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita vadelmasose toiseen osaan.
Kumoa ensin vadelmamassa kelmutettuun vuokaan. Sekoita puolet lopuista vadelmista marjattomaan jäädykemassaan. Kumoa se vuokaan ja tasoita pinta. Peitä kelmunliepeillä. Laita vuoka pakastimeen jäätymään yön yli. Säästä loput marjat koristeluun ja säilytä ne jääkaapissa.
Ota jäädyke huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele vadelmilla sekä halutessasi rouhitulla valkosuklaalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
200
838
12,5 g
8,1 g
17,5 g
17,3 g
0,9 g
3,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli