Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salmiakki-sitruunamuffinit

timer-icon60 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Salmiakki-sitruunamuffinit sopivat synttärijuhliin, brunssipöytään ja kaikkiin herkkuhetkiin. Salmiakin ystävän muffineissa on turkinpippurirouhetta sekä itse leivonnaisissa että kuorrutuksessa.

Ainekset

150 g
Voita
1 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Munaa
3 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Raastettua sitruunan kuorta
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
3/4 dl
Murskattuja turkinpippureita

Kuorrutus

200 g
Tuorejuustoa
1 dl
Tomusokeria
2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Murskattuja turkinpippureita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa turkinpippurit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet toisiinsa ja lisää taikinaan sitruunan kuoren ja mehun sekä turkinpippurirouheen kanssa. Jaa taikina muffinipellin koloihin asetettuihin paperivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Pursota tai lusikoi seos jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele pinnalle salmiakkirouhetta.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

279

1168

16,3 g

10,2 g

28,7 g

16,8 g

0,7 g

3,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Leivinjauhetta,

2 tl Raastettua sitruunan kuorta,

1 - 2 rkl Sitruunamehua,

0,75 dl Murskattuja turkinpippureita,

1 dl Murskattuja turkinpippureita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli