Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele leivosvuoat kevyesti pehmeällä voilla (ø noin 8 cm) ja siirrä ne uunipellille.
Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Painele taikina leivosvuokiin ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä taikinapohjia uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti vuoista.
Valmista täyte. Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen. Lisää voi nokareina ja sekoita, kunnes se on sulanut. Levitä täyte leivospohjiin.
Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi. Värjää halutessasi ripauksella elintarvikeväriä. Levitä sokerivesikuorrute leivosten päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla.
Vinkki: Voit valmistaa leivospohjat jo hyvissä ajoin ja säilyttää ne jääkaapissa tiiviissä rasiassa kosteudelta suojattuina. Täytä ja kuorruta bebet kuitenkin vasta tarjoilu- tai sitä edeltävänä päivänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
283
1183
13,4 g
6,3 g
36,7 g
22,2 g
0,7 g
3,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 tl maissitärkkelystä,
1,5 rkl vettä (noin),
(muutama tippa elintarvikeväriä),
1 rkl nonparelleja,
voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli