Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bebe-leivokset

timer-icon60 min
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Suussasulavat ja suloiset bebe-leivokset ovat kahvipöydän klassikko. Koristele tomusokerikuorrute nonparelleilla tai muilla koristeilla.

Ainekset

200 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
4 1/2 dl
vehnäjauhoja

Täyte

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
4 tl
maissitärkkelystä
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
100 g
voita

Kuorrutus

2 dl
tomusokeria
1 1/2 rkl
vettä (noin)
(muutama tippa elintarvikeväriä)

Koristelu

1 rkl
nonparelleja

Vuokien voiteluun

voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele leivosvuoat kevyesti pehmeällä voilla (ø noin 8 cm) ja siirrä ne uunipellille.

voita
2

Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Painele taikina leivosvuokiin ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä taikinapohjia uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti vuoista.

200 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
3

Valmista täyte. Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen. Lisää voi nokareina ja sekoita, kunnes se on sulanut. Levitä täyte leivospohjiin.

100 g
voita
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
4 tl
maissitärkkelystä
4

Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi. Värjää halutessasi ripauksella elintarvikeväriä. Levitä sokerivesikuorrute leivosten päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla.

1 1/2 rkl
vettä (noin)
2 dl
tomusokeria
(muutama tippa elintarvikeväriä)
1 rkl
nonparelleja

Vinkki: Voit valmistaa leivospohjat jo hyvissä ajoin ja säilyttää ne jääkaapissa tiiviissä rasiassa kosteudelta suojattuina. Täytä ja kuorruta bebet kuitenkin vasta tarjoilu- tai sitä edeltävänä päivänä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Pirjo Murinen, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.12.2004
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

283

1183

13,4 g

6,3 g

36,7 g

22,2 g

0,7 g

3,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 tl maissitärkkelystä,

1,5 rkl vettä (noin),

(muutama tippa elintarvikeväriä),

1 rkl nonparelleja,

voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli