Tee kastike. Keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä ne, kuori ja erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Hienonna keltuaiset haarukalla. Lisää muut kastikeainekset ja sekoita tasaiseksi. Silppua valkuaiset.
Keitä kukkakaaleja vähässä vedessä 3 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä.
Revi keräsalaatti. Lisää salaattisekoitus. Suikaloi kurkku ja sipuli
Kuutioi leivät ja paista ne öljyssä rapeiksi.
Kokoa salaatti vadille. Lisää silputut valkuaiset, leipäpalat ja mintunlehdet. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
282
1181
20,5 g
7,3 g
5,8 g
5,5 g
1,5 g
17,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ps salaattisekoitusta,
viipaletta ruisleipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli