Raasta kesäkurpitsa isolla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita joukkoon ¼ tl suolaa. Anna kurpitsan itkettyä 30 minuuttia. Purista ylimääräinen neste käsin pois.
Sekoita kananmuna, maito, jauhot, leivinjauhe ja ½ tl suolaa taikinaksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste joukkoon.
Kuumenna vohvelirauta ja öljyä se kevyesti. Kaada noin 2 dl taikinaa raudalle ja paista vohvelia 3–5 minuuttia. Taikinasta paistaa neljä vohvelia.
Vuole täytteeseen tuleva kesäkurpitsa lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Suikaloi sipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä raejuusto, kesäkurpitsat, sipulit, sitruunan kuori ja mehu sekä yrtit kulhossa. Mausta. Jaa täyte vohveleiden sisään ja kääri rullalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
358
1500
11,5 g
2,3 g
43,5 g
8,0 g
2,5 g
18,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
0,25 - 0.5 tl suolaa,
1 tl Kuivattua oreganoa,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli