Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Paloittele 200 grammaa suklaata mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Hienonna loput suklaasta koristelua varten.
Vatkaa tuorejuusto, mascarpone, sokeri, sitruunanmehu ja sulatettu suklaa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja kääntele tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele suklaarouheella, syötävillä kukilla sekä halutessasi vadelmilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
385
1612
28,3 g
18,2 g
28,2 g
22,6 g
0,6 g
4,9 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Geisha-suklaata ,
vaaleanpunaisia syötäviä kukkia,
(vadelmia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli