Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen mansikkakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Mansikkatäytekakku on kakkujen kuningatar. Voit valita kolmikerroksiseen kakkuun raikkaan mansikka-rahkatäytteen tai lempeän mansikka-vaniljakastiketäytteen.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
Maitoa
1 tl
Vaniljasokeria

Täytevaihtoehto 1 (mansikka-rahkatäyte)

3 dl
Mansikoita
250 g
(1 prk) maitorahkaa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Täytevaihtoehto 2 (mansikka-vaniljatäyte)

2 dl
Maitoa
2 rkl
Sokeria
2 tl
Perunajauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
3 dl
Mansikoita

Koristelu

5 dl
Mansikoita (tuoreita)
4 dl
(2 prk) Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
Mintun lehtiä

Lisäksi

voita
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 22–24 cm).

korppujauhoja
voita
2

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla nostellen ja kaada se vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Perunajauhoja
3

Valitse ja valmista täyte.

Mansikka-rahkatäyte: Soseuta mansikat haarukalla ja sekoita rahkaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja kääntele rahkaseokseen.

Mansikka-vaniljatäyte: Valmista ensin vaniljakastike. Mittaa maito, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta kastike vaniljasokerilla ja anna jäähtyä. Soseuta mansikat haarukalla. Levitä kakun molempiin väleihin kerros vaniljakastiketta ja survottuja mansikoita.

4

Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa se kolmeen osaan. Laita pohjalevy tarjoilualustalle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Aseta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy kevyesti ja paina kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun levätä jääkaapissa muutamia tunteja.

1 dl
Maitoa
1 tl
Vaniljasokeria
5

Lohko, puolita tai viipaloi mansikat. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Peitä kakun pinta kermalla ja pursota pinnalle halutessasi kermaruusukkeita. Lisää mansikat rennosti keoksi kakun päälle. Viimeistele mintun lehdillä.

5 dl
Mansikoita (tuoreita)
4 dl
(2 prk) Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
Mintun lehtiä
Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 19.5.2006
|
Muokattu: 2.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

266

1112

12,7 g

7,7 g

31,3 g

24,7 g

0,9 g

5,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Perunajauhoja,

Mintun lehtiä,

voita,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli