Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 22–24 cm).
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla nostellen ja kaada se vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Valitse ja valmista täyte.
Mansikka-rahkatäyte: Soseuta mansikat haarukalla ja sekoita rahkaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja kääntele rahkaseokseen.
Mansikka-vaniljatäyte: Valmista ensin vaniljakastike. Mittaa maito, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta kastike vaniljasokerilla ja anna jäähtyä. Soseuta mansikat haarukalla. Levitä kakun molempiin väleihin kerros vaniljakastiketta ja survottuja mansikoita.
Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa se kolmeen osaan. Laita pohjalevy tarjoilualustalle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Aseta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy kevyesti ja paina kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun levätä jääkaapissa muutamia tunteja.
Lohko, puolita tai viipaloi mansikat. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Peitä kakun pinta kermalla ja pursota pinnalle halutessasi kermaruusukkeita. Lisää mansikat rennosti keoksi kakun päälle. Viimeistele mintun lehdillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
266
1112
12,7 g
7,7 g
31,3 g
24,7 g
0,9 g
5,6 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Perunajauhoja,
Mintun lehtiä,
voita,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli