Laita uuniritilä uunin keskitasolle. Säädä uuni 200 asteeseen. Ota esille uunivuoka, jonka tilavuus on noin 1 ½ litraa. Levitä 2 tl voita vuokaan siveltimellä. Jätä vuoka odottamaan.
Leikkaa 150 g voita kuutioiksi. Laita voi kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja säädä liesi keskilämmölle. Sekoita voita puuhaarukalla, kunnes se on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi. Sekoita kaakaojauhe voihin. Jätä seos odottamaan.
Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne puhtaaseen kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa seosta vispilällä 1–2 minuuttia niin, että se hieman vaahtoaa.
Sekoita voi-kaakaoseos kananmunaseokseen.
Ota esille toinen kulho ja mittaa siihen jauhot ja leivinjauhe. Sekoita. Kaada jauhoseos ja karkit suklaataikinaan. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia. Kun kakun pinta näyttää kiinteältä, ota vuoka pois uunista. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi.
Anna kakun jäähtyä ainakin puoli tuntia. Herkuttele jäätelön kanssa.
Katso videokokkikurssilta, kuinka mutakakku valmistetaan
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
401
1681
19,6 g
11,5 g
47,8 g
24,8 g
2,5 g
7,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Leivinjauhetta,
Vaniljajäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli