Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyrskypotut

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Kesän paras lisäke tulee suoraan Savosta: kattilassa ronskisti ravistellut uudet perunat.

Ainekset

1 kg
Varhaisperunoita
2 l
Vettä + 1 tl suolaa
4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 kpl
Ruukku tilliä
250 g
(1 prk) ranskankermaa
50 g
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pienet kypsyvät 10 minuutissa, isot 15–20 minuutissa.

1 kg
Varhaisperunoita
2 l
Vettä + 1 tl suolaa
2

Hienonna sipulinvarret ja tilli perunoiden kypsyessä.

4 kpl
Kevätsipulinvartta
1 kpl
Ruukku tilliä
3

Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipulinvarret, tilli, ranskankerma ja voi perunoiden joukkoon.

50 g
Voita
250 g
(1 prk) ranskankermaa
4

Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.

Vinkki: Voit käyttää ranskankerman tilalla myös smetanaa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.5.2017
|
Muokattu: 28.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

367

1536

22,6 g

14,8 g

33,8 g

2,8 g

2,0 g

4,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä + 1 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli